Τοποθεσία

Κως
Στην θάλασσα του νοτιοανατολικού Αιγαίου συναντάμε την Κω , ένα καταπράσινο νησί, με εύφορες κοιλάδες, ατέλειωτες παραλίες με κρυστάλλινα νερά , και με έκδηλη την παρουσία της αρχαίας κληρονομιάς του. Χάρη στην άριστητουριστική υποδομή του  αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η Κως είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής (460 π.Χ).Το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο του νησιού είναι το Ασκληπιείο, το οποίο λειτούργησε σαν Θεραπευτήριο και δεχόταν ασθενείς από όλη την Μεσόγειο εφαρμόζοντας τις μεθόδους θεραπείας που δίδαξε ο Ιπποκράτης.

Zια
Η Ζια είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Δίκαιος, 17 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω . Η Ζιά είναι είναι πανέμορφο χωριό και φημίζεται για το εντυπωσιακό της ηλιοβασίλεμα. Όλη η περιοχή γύρω από την Ζια διαθέτει εξαιρετική φυσική ομορφιά πνιγμένη στα αγριοκυπαρίσια και στις φυσικές πηγές. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί σαν παραδοσιακός οικισμός. Η Ζια έχει αρκετά εστιατόρια και καταστήματα και αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Κω.

Το νησί διαθέτει  άριστο οδικό δίκτυο , με συγκοινωνία που συνδέει την πόλη με την Ζια . Ο επισκέπτης μπορεί να νοικιάσει αυτοκίνητο , μηχανή ή ποδήλατο ενώ είναι διαθέσιμα και ταξί.